Navijač Hajduka

četvrtak, 23.05.2013.

ZASLUŽENO SLAVLJE

Kup je naš! Nakon tri sušne godine, ponovno je trofej u našim rukama. Puno toga stalo je u 90 maksimirskih minuta. S jedne strane borba za trofej i veliko slavlje, a s druge strane bila je ovo ujedno i izravna borba za ulazak u Europu. Je, istu onu Europu koja praktički život kluba znači. Da nismo uspjeli vjerojatno bi se sve srušilo kao kula od karata, a ovako smo napokon osjetili slast velike pobjede u kojoj svi trebamo barem neko vrijeme uživati. Generalno samo finale promatrano kroz obje utakmice bilo je jako dobro i kvalitetno, po meni i puno kvalitetnije od očekivanog. Tudor se nakon neuspjelog 3-5-2 eksperimenta u Parku mladeži vratio na standardni 4-4-2 (odnosno 4-2-3-1) sustav igre, te je jako dobro iskontrolirao Lokomotivinu igru koja nam je u ne tako davnoj prošlosti stvarala velike probleme. Ukupno gledano u finalu smo bili bolji, mada nas je i sreća malo poljubila kod prvog pogotka na Maksimiru. Sad kad smo dobili lakše ćemo zaboraviti i po tko zna koji put „ukradeni“ regularan pogodak koji se s obzirom na konačan ishod finala vjerojatno više neće spominjati. Što se tiče zelenog travnjaka, momci su odigrali kvalitetno, s puno žara i htijenja, taktički disciplinirano i prije svega hrabro. Ono što još više raduje jest do sada već puno puta opjevana sinergija igrača i navijača koja i čini ovaj klub jedinstvenim, ma koliko ta činjenica bila trn u oku nekima. Ispunjeni jug na Maksimiru, doček u ranim satima na Poljudu i podrška u svim teškim trenucima tijekom čitave sezone čine ovaj klub i grad posebnijim od ostalih... Zato guštajmo u ovom trofeju jer je izboren na hajdučki način i to u za klub izrazito teškim vremenima. Što se tiče samog kluba, ovaj trofej MORA biti poticaj da se neke stvari pokrenu još na bolje. Pronalaženje generalnog sponzora (možda i na krilima osvojenog kupa), daljnje smanjenje duga, unosna prodaja igrača, povećanje broja članova, samo su neki od narednih ciljeva... Vrime je da iskoristimo ovu euforiju i na krilima ovog uspjeha gradimo ponosnu budućnost kluba!

Iskoristit ću ovu prigodu da pohvalim i marketing kluba s idejom i realizacijom prodaje albuma sa sličicama. Nešto se događa i po tom planu i to mi je drago. Realiziraju se ideje koje klub ne koštaju praktički ništa, a na njima se zarađuje... Samo naprid!

U nedjelju je derbi, koji ni o čemu ne odlučuje, ali svejedno treba pokazati zube. Bio bi to šlag na torti kada bi nakon „malog Dinama“ na Maksimiru uzeli i skalp pravom Dinamu.

O svim ostalim temama (igrački kadar, odlazak Paladina, članstvo, generalni sponzor...) napravit ću osvrt nakon što prvenstvo završi, a do tada uživajmo u slavlju!

Malo parodije: http://www.youtube.com/watch?v=ebKrKlRjOf8

Sa štovanjem,
Ante Armanda
mail: ante.armanda@xnet.hr

23.05.2013. u 14:38 • 2 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.



KONTRA MRAKU,

KONTRA SILI,

SAMO HRABRO,

NAPRID BILI!!!

Brojač posjeta